Wat is financial lease?

Als je op zoek bent naar een manier om een bedrijfsauto te financieren, ben je waarschijnlijk de term “financial lease” tegengekomen. Maar wat houdt financial lease eigenlijk in en hoe werkt het? 

Financial lease is een vorm van autoleasing waarbij je als klant de economische eigenaar van de bedrijfsauto wordt gedurende de leaseperiode. Dit betekent dat je als klant de auto op je balans mag zetten en recht hebt op fiscale voordelen, zoals afschrijvingen en renteaftrek. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente en aan het einde van de leaseperiode ben je ook juridisch eigenaar van de auto.

Voor ondernemers biedt financial lease de mogelijkheid om bedrijfsauto’s aan te schaffen zonder grote investeringen in één keer te doen. Je kunt profiteren van de fiscale voordelen en de kosten van de bedrijfsauto aftrekken van de belastingen. Bovendien behoud je als ondernemer je liquiditeit, omdat je niet in één keer het volledige aankoopbedrag hoeft te betalen.

Financiering

Benieuwd naar jouw leasebedrag?

Hoe werkt financial lease?

Het proces is vrij eenvoudig. Je kiest een bedrijfsauto naar keuze en sluit een financial leasecontract af. Vervolgens betaal je gedurende de looptijd van het contract maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Na afloop van het contract ben je volledig eigenaar van de bedrijfsauto.

Financial lease biedt de mogelijkheid om een auto te financieren met behoud van eigendom en fiscale voordelen. Of je nu gaat voor jouw eerste bedrijfsauto, of juist een uitbreiding van het wagenpark, financial lease kan een aantrekkelijke optie zijn.

 

Voorwaarden financial lease

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van financial lease om een auto te financieren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden die van toepassing zijn. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden die je moet kennen:

Kredietwaardigheid

Om in aanmerking te komen voor financial lease, moet je als klant voldoen aan bepaalde kredietwaardigheidscriteria. Dit betekent dat de financieringsmaatschappij je financiële situatie zal beoordelen om ervoor te zorgen dat je in staat bent om de maandelijkse leasebetalingen te voldoen.

 

Leeftijd

Het is belangrijk om te controleren of je aan de leeftijdsvereisten voldoet voordat je een aanvraag indient. Je moet namelijk minimaal 25 jaar oud zijn.

 

Geldig rijbewijs

Uiteraard moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs om gebruik te kunnen maken van de leaseauto. 

Wil je graag weten welke voorwaarden precies van toepassing zijn op jouw specifieke situatie? Dan kan je altijd contact met ons opnemen, zodat we jou kunnen voorzien van persoonlijk advies over de vereisten en voorwaarden die gelden voor zakelijke financial lease.

De voordelen van financial lease

Financial lease kan een aantrekkelijke financieringsoptie zijn voor ondernemers die een bedrijfsauto willen aanschaffen. Een van de belangrijkste voordelen van financial lease is dat je uiteindelijk eigenaar wordt van de bedrijfsauto. Terwijl je de bedrijfswagen afbetaalt via vaste maandelijkse termijnen, bouw je geleidelijk aan het eigendom op. Dit biedt je de mogelijkheid om de auto aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Financial lease biedt flexibiliteit bij het kiezen van de bedrijfsauto en de looptijd van het leasecontract. Je hebt de vrijheid om de auto te kiezen die aan jouw behoeften voldoet, inclusief het merk, het model en de uitrusting. Bovendien kun je de looptijd van het leasecontract afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en financiële situatie.

Advies op maat

De Mobiliteit Financier geeft jou advies dat bij je past.

Snelle en soepele acceptatie

Wij toetsen jouw financieringsaanvraag snel en vakkundig. Daardoor weet jij bijna direct waar je aan toe bent.

Profiteer van belastingvoordelen

Profiteer nu van renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving

Niet in een keer een groot bedrag betalen

Bij de Mobiliteit Financier kun jij gespreid betalen en wordt je dus niet ineens op hoge kosten gejaagd.

Maandbedrag aan te passen naar je financiële situatie

Heb jij een mindere maand? Dat is al vervelend genoeg. Wij geven je de optie om je maandbedrag aan te passen naar jouw financiële situatie.

Behoud van vermogen voor de onderneming

Zo kun jij blijven investeren in de zaken die er écht toe doen.

Ook voor startende ondernemers

Ook startende ondernemers kunnen bij ons gewoon een auto leasen.

Waarom de Mobiliteit Financier?

Advies op maat.
Snelle en soepele acceptatie.
Profiteer van belastingvoordelen.
Niet in een keer een groot bedrag betalen.
Maandbedrag aan te passen naar je financiële situatie.
Behoud van vermogen voor de onderneming.
Ook voor startende ondernemers.

Bedrijfsauto financial lease

Financial lease is een flexibele en aantrekkelijke financieringsoptie die steeds populairder wordt in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe, tweedehands of elektrische bedrijfsauto, financial lease biedt diverse mogelijkheden om jouw mobiliteitsbehoeften te vervullen. Ook is financial lease de ideale manier om jouw droomauto te rijden zonder grote investeringen in één keer te doen. Financial lease is beschikbaar in heel Nederland en biedt een breed scala aan keuzes. Of je nu gevestigd bent in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of ergens anders in Nederland. Lees meer over financial lease van een bedrijfswagen»

 

Financial lease tweedehands auto

Een van de voordelen van financial lease is dat het ook beschikbaar is voor tweedehands auto’s. Dit biedt de mogelijkheid om een betrouwbare en kwalitatieve auto te leasen tegen aantrekkelijke voorwaarden en tarieven. Of je nu op zoek bent naar een compacte bedrijfsauto of juist naar een ruime bedrijfswagen, er is een breed scala aan tweedehands bedrijfsauto’s en bedrijfswagens beschikbaar voor financial lease. 

 

Financial lease elektrische auto

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s is financial lease een uitstekende optie voor het leasen van een elektrische auto. Door te kiezen voor financial lease kun je profiteren van belastingvoordelen én heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere mobiliteit. Hierdoor verbeter je de duurzaamheid van jouw bedrijf!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van financial lease? Op onze website kun je gebruikmaken van onze handige online calculator. Met behulp van deze calculator kun je eenvoudig de maandelijkse leasetermijnen berekenen op basis van het gewenste leasebedrag en de looptijd. Het is een handig hulpmiddel om een indicatie te krijgen van de financiële aspecten van financial lease en om jouw budget beter te kunnen plannen.